ریشه شک به همسر را در خودتان پیدا کنید

ساخت وبلاگ
دو محور اصلی و بسیار مهم هر رابطه‌ای و به‌‌خصوص در زندگی مشترک، اعتماد و احترام است‌ و اگر هر کدام از این دو محور آسیب ببینند ممکن است رابطه کاملاً از بین برود. در حقیقت این دو، خط قرمز‌هایی هستند که هیچ‌گاه نباید از آن‌ها عبور کرد. به محض این‌که بی‌اعتمادی در رابطه‌ای به‌وجود بیاید رابطه به سمت ویرانی می‌رود. شک به همسر از آن چیزهایی است که می‌تواند هم احترام و هم اعتماد را در زندگی زناشویی از بین ببرد و به‌ تدریج پناهگاه امن خانه و زندگی مشترک را به جهنمی تبدیل کند. هر‌کدام از ما دست‌کم یک‌بار در زندگی شک را تجربه کرده‌ایم ولی شک در هیچ کجا مثل زندگی مشترک و شک به همسر نمی‌تواند مخرب باشد.

 شک به همسر عشق را می‌کشد: وقتی آدم‌ها همدیگر را دوست دارند، به هم عشق می‌ورزند و به هم اعتماد دارند اما از لحظه‌ای که شک به همسر و عدم‌ اعتماد و کنترل در رابطه‌ای به‌وجود می‌آید ذره‌ذره عشق بین زوجین رو به زوال می‌رود و دو طرف از هم دور می‌شوند. البته اگر هر دو طرف دست از شک و کنترل هم بر‌دارند دوباره می‌توانند باز به هم نزدیک ‌شوند چون هیچ‌گاه عشق با نیت‌های منفی، عدم‌اعتماد و سوءظن نمی‌تواند در یک‌جا جمع شود.

 صورت مسئله را پاک نکنید: متأسفانه ترس و نگرانی را در مکالمات اکثر آدم‌ها می‌بینیم. این روزها وقتی با آدم‌ها حرف می‌زنیم می‌بینیم که ترس و نگرانی پشت اکثر حرف‌ها و رفتارهای آن‌ها وجود دارد، در حقیقت از یک چیزی نگران هستند! حال اگر این نگرانی‌ها وارد زندگی مشترک شود، ‌مثلاً یکی از زوجین با خود مدام فکر کند وقتی همسرش از او دور است «مبادا با کس دیگری حرف بزند!»، «مبادا از کس دیگری خوشش بیاید!» و… این مبادا‌ها که خود شخص آن‌ها را در ذهنش می‌سازد همه تبدیل به نگرانی‌های جدیدی در زندگی می‌شوند و فرد برای این‌که از آن‌ها خلاص شود شروع می‌کند به کنترل‌ کردن طرف مقابل. با این رفتارها فرد می‌خواهد صورت مسئله را در بیرون پاک کند، و به سراغ حل مسئله در درون خودش نمی‌رود. در واقع افرادی که سوءظن‌های زیادی دارند، شک به همسر دارند یا کنترل‌گر هستند در بیرون نباید به‌دنبال چاره باشند بلکه باید در درون خودشان به‌دنبال راه‌حل بگردند.

 آن‌ها به‌ خودشان شک دارند: در همه ما یک حس مالکیت وجود دارد، در واقع آدم‌ها نسبت به هر چیزی‌که دوست‌ دارند نوعی احساس مالکیت دارند و این حس ناشی از یک ترس درونی است، ترس از دست دادن. در حقیقت پشت رفتارهای کنترل‌گر و سوءظن‌آمیز، ترس از دست‌دادن وجود دارد. این افراد انگار در وجودشان چیزی را کم دارند و جای چیزی برایشان خالی است و می‌خواهند به نوعی این جای خالی را پر کنند. در حقیقت رفتارهای شکاکانه و سوءظن‌آمیز آن‌ها نسبت به بیرون و آدم مقابلشان نیست بلکه این شک نسبت به‌ خودشان است و به نوعی طرف مقابل و اتفاقات مختلف آینه‌ای است برای آن‌ها تا خودشان را ببینند. وقتی من نسبت به‌ خودم شک داشته‌ باشم یعنی به توانایی‌‌ها و دوست‌ داشتنی‌ بودن خودم شک دارم و شک دارم که آن‌قدر خوب باشم که طرف مقابل حاضر شود با من بماند. ولی اگر من اطمینان داشته باشم که آن‌قدر خوبم که طرف مقابل با من می‌ماند دیگر نیازی ندارم با رفتارهای کنترل‌‌گر، طرف مقابل را مجبور کنم که با من بماند. یعنی دارای خودباوری و اعتمادبه‌نفس کافی هستم و باور دارم طرف مقابل به‌خاطر من در این رابطه می‌ماند. ولی کسانی‌که به‌ خودشان و توانایی‌هایشان شک دارند، لاجرم فرافکنی کرده و دچار شک به همسر می‌شوند. چون فکر می‌کنند آن‌قدرها خواستنی نیستند که طرف مقابل به این رابطه وفادار بماند!

 حریم خصوصی کجاست؟ هر آدمی یک‌سری حریم و حدودی دارد که دوست ندارد کسی وارد آن شود. این حریم یک چیز کاملاً نانوشته است که برای هر کسی مهم است اما گاهی بعضی افراد آن حریم را حفظ نمی‌کنند و وارد حریم شما می‌شوند. مسلماً این مورد شما را ناراحت می‌کند و اگر به طرف مقابل تذکر ندهید روزبه‌روز از او دورتر می‌شوید. اگر زن و شوهر هم این حریم را رعایت نکنند ممکن است روزبه‌روز از هم دورتر شوند. حریم‌های شخصی بسیار مهم است. در زندگی هر کدام از ما بخش‌هایی وجود دارد که فقط برای خودمان است و اصلاً دلیلی ندارد فرد دیگری را وارد این حریم‌‌ها کنیم. این حریم شخصی برای افراد مختلف متفاوت است، ممکن است یک فردی ایمیل‌ها و تلفن‌هایش در حریم شخصی‌‌اش باشند و ممکن است برای فرد دیگر مثلاً ایمیل‌‌هایش در حریم شخصی‌‌اش نباشند. به مرور می‌توان حریم شخصی آدم‌ها را فهمید. به قول جبران خلیل جبران در کنار هم بایستید اما نه بسیار نزدیک.

ثریا. الف


چه زمانی در رابطه دلسردی به وجود می‌آید...
ما را در سایت چه زمانی در رابطه دلسردی به وجود می‌آید دنبال می کنید

برچسب : ریشه,همسر,خودتان,پیدا,کنید, نویسنده : bibimaleknarouei93 بازدید : 159 تاريخ : جمعه 3 شهريور 1396 ساعت: 1:36