انگیزه و رغبت در کودک

ساخت وبلاگ

رفع مشکلات

اگر کودکی در اثر محرومیت اقتصادی ، فرهنگی ، عاطفی و...دچار  مشکل شده باشد باید در رفع محرومیت آن بکوشیم .

کودکی که از لحاظ اقتصادی دچار مشکل شده ، باید به صورت شرافت مندانه ای مسئله او را حل کنیم و اگر از لحاظ عاطفی دچار مشکل شده ، باید آن را برطرف کنیم .

البته بهتر است که در حل و رفع مشکلات غیر مستقیم به کودک کمک کنیم تا کودک خودش مشکل خود را رفع کند .

 اگر والدین یا مربیان مشکل کودک را برطرف کنند او فکر می کند که از او حل مسائل و رفع مشکلاتش عاجز است و تلاشی از خود نشان نمی دهد وقتی که کودک را ترغیب و تشویق در حل مشکلش کنیم ، کم کم در او اعتماد به نفس پدید می آید و به توانایی های خودش در حل مشکلات و مسائل آگاه می شود .

تقویت پایه تحصیلی

بعضی از کودکان به علت عقب افتادگی   تحصیلی قادر به انجام تکالیف درسی نیستند ؛ مثلا دانش آموز کلاس چهارمی که ضرب و تقسیم را نمی داند و مفهوم آنها را هم درک نکرده است نمی تواند مسائل ریاضی خود را حل کند لذا از خود تلاش و کوششی در حل مسائل نشان نمی دهد و کم کم جزو کودکان کم کار و تنبل به شمار می آید و وقتی که موقعیتش در تنبلی تثبیت شد دیگر به هیچ وجه تلاشی از خود نشان نمی دهد. این قبیل کودکان را باید برای انجام تکالیفشان به قسمی کمک کنیم که هم از همکلاسان خود عقب نمانند و هم مطالب گذشته را به آنان یاد دهیم . به چنین کودکی ضمن کمک در حل مسئله کلاس چهارم باید ساعتی را اختصاص به دروس سوم دهیم تا عقب ماندگی تحصیلی او جبران شود.

راهنمایی صحیح

بعضی از کودکان به علل گوناگون مثل شلوغی کلاس ، وجود عوامل مخل در خانه یا مدرسه و امثال آن دچار سر در گمی و گیجی می شوند و نمی توانند تکالیف خود را انجام دهند ، اینان در حقیقت تنبل نیستند بلکه نمی دانند چه می کنند و چگونه تکالیف خود را انجام دهند و یا درس خود را از کجا شروع کنند. بدیهی است اگر اطلاعات لازم به این کودکان داده شود حاضرند کار خود را انجام دهند . بنابراین باید با راهنمایی صحیح و به موقع ، این کودکان را از سر در گمی نجات دهیم تا در زمره کودکان کم کار قرار نگیرند.

برنامه ریزی

بعضی از کودکان به علت نداشتن برنامه صحیح ، کم کار و تنبل می شوند.

برای این کار قبیل کودکان باید برنامه ای تنظیم کنیم تا از اوقات شبانه روز استفاده صحیح کنند؛ مثلا در ساعت .... از خواب بیدار شود و تا ساعت ... نظافت ، نماز، صبحانه و ساعت ... حرکت به سوی مدرسه و ساعت ... باز گشت از مدرسه  و تا ساعت .... نهار،خواب و استراحت از ساعت .... تا ساعت ... انجام تکالیف . برنامه ای که برای کودک تنظیم می شود با رضایت و همکاری او تدوین شود تا کودک با شوق و رغبت اجرا کند.

منبع : گلبرگ زندگی

نویسنده : دکتر مهدی نیک خو

ماهره نورایی فر از سرباز


چه زمانی در رابطه دلسردی به وجود می‌آید...
ما را در سایت چه زمانی در رابطه دلسردی به وجود می‌آید دنبال می کنید

برچسب : انگیزه, نویسنده : bibimaleknarouei93 بازدید : 159 تاريخ : پنجشنبه 30 شهريور 1396 ساعت: 20:15